събота, 3 октомври 2015 г.

Ревю: "Обещание" от Карина Хали
  Стефани и Линдън са приятели от години. Двамата се запознават, когато Стефани започва работа в бара на най - добрия приятел на Линдън - Джеймс. Още от самото начало между тях има силно привличане, но заради краткотрайната връзка между Стефани и Джеймс, те не предприемат нищо. Но в края на една пиянска нощ те си обещават, че ако при навършването на трийсетата си година нямат сериозни връзки ще сключат брак помежду си. Те не искат да съсипят приятелството си с Джеймс, но чувствата им един към друг се задълбочават и е време да вземат решение, от което зависи бъдещето им щастие.

  Линдън Макгрегър е пилот на хеликоптер със секси шотландски акцент, който за съжаление не можем да чуем, за да му се насладим. Освен, че е изключително привлекателен, той е и забавен, мил, интелигентен и много амбициозен мъж. Като всяко човешко същество и той има няколко недостатъка, но те са нищо в сравнение с позитивизма и човечността му. С напредването на историята научаваме повече за чувствата му към Стефани и така предложението и действията му започват да имат смисъл.


  Стефани Робсън е красива, забавна, саркастична и енергична героиня. Нейната упоритост и емоционалната подкрепа на Линдън й помогнаха в осъществяването на мечтата й. Изключително борбена личност е, но едновременно с това е и човек, който се стреми да се разбира с всеки.


  Те не са перфектни. Често взимаха глупави и необмислени решения, защото поставяха нуждите и щастието на другите пред своето собствено, затова ми е трудно да ги обвинявам за избора им. Химията и сексуалното привличане между тях се усещаха от всички, но връзката им беше много повече от просто секс. Пътуването им от "само приятели" до нещо повече беше изключително напрегнато и лудо. Години насъбрала се похот се превръща в щастие, когато осъзнават дълбочината на чувствата си един към друг. Имаше много падения и възходи, но всичките несъвършенства направиха връзката им още по - красива. 

  Авторката се е постарала да създаде забележителни и реалистични второстепенни герои. Джеймс е толкова ревнив и злобен. Това, което причини на приятелите си и цялата мъка, която трябваше да изтърпят заради него са непростими. Пени, приятелката на Джеймс, от самото начало стана добър приятел и довереник на Стефани и Линдън. А Надин е просто истинска кучка.


  Историята е разказана от гледните точки на Стефани и Линдън. Това решение на авторката ни помага да опознаем по - добре главните герои, но също така и да разберем какво са преживели през всичките тези години. Темпото на историята е бързо и динамично. Винаги се случваше нещо ново и вълнуващо и никога не знаех какво да очаквам.

  Карина Хали е написала превъзходна съвременна романтика с правдоподобни герои и проблеми от реалния живот. В "Обещание" има перфектен баланс между драма, романтика, хумор и секс. Историята е лека, забавна и освежаваща, а краят ще ви кара да се усмихвате дни наред. Силно препоръчвам на феновете на съвременните романи!Хиляди благодарности на издателство Софтпрес, за това, че ми предоставиха копие от "Обещание" в замяна на честно ревю!

Няма коментари:

Публикуване на коментар