сряда, 16 септември 2015 г.

Ревю: "Острието на предателя" от Себастиен Де Кастел

  По време на управлението на крал Паелис, Мантиите били смятани за герои. Те пътували из страната и раздавали правосъдие, защитавали по - слабите, борили се срещу неправдата и несправедливостта, а когато се налагало участвали и в битки. Но след като Херцозите превзели кралството и убили краля, Мантиите се разпръснали из страната и оставили жадните за власт Херцози да сеят хаос и разруха. Заради бягството си, те са обявени за предатели и страхливци. Единственото желание на Фалцио - Предводителят на Мантиите - и неговите най - верни другари е да изпълнят тайните мисии, които им е възложил техния крал. Те са готови на всичко, за да осъществят мечтата на краля, дори това да им коства живота.

  Фалцио е мъж с трагично и объркано минало. През целия си живот е измъчван от лошите неща, които е направил в миналото и от мислите за хората, които не е бил в състояние да спаси. Пътят зад него е осеян със загуби и позор, а пътят напред е изпълнен с несигурност. Той е наблюдателен, умен, изключително добър воин и чудесен тактик, който говори много преди и по време на битка. В страна пълна с поквара, той е един от малкото останали, които държат на честта и морала. До края на историята той остана лоялен към своя крал и законите, в които вярва. Въпреки ужасните ситуации, в които не спираше да попада, той запази своя оптимизъм.


  Кест владее меча до съвършенство. Той е най - тайнственият и тихият от тримата, липсва му чувство за хумор, но умът му е остър като бръснач. Брасти - най - добрият стрелец в света - е женкар, който има невероятно чувство за хумор. Той се вмести в триото много добре и се надявам в следващата книга да има повече информация за неговото минало.


  Обичам взаимодействието между тях. И тримата са изключително остроумни и забавни, винаги са готови за битка и са просто невероятни с оръжията си. Въпреки че са обявени за предатели, те все още се придържат към клетвата за справедливост и равенство. В началото на романа се чудех как може да са приятели, но колкото повече четях, толкова повече виждах, че те се допълват взаимно. 


   Героите са добре развити и интересни. Не е изненада, че Фалцио е най-запомнящият се персонаж, но има и много други развити герои. Женските образи са разнообразни, а участието им е решаващо за задвижването на действието.  


  Сюжетът напредва изключително бързо и всяка глава е изпълнена с препятствия и битки, които са разнообразни, интересни и подробно описани. Магическите елементи служат за задвижване на историята, без да отвличат вниманието от бойните сцени. Събитията са поднесени шеговито, но историята се оказа доста мрачна на моменти. Има изобилие от насилие, убийства, отвличания и изтезания.


  Още от самото начало разбрах, че тази книга ще е изпълнена с много интриги, предателства и жадни за отмъщение герои. "Острието на предателя" се оказа едно бандитско приключение с много остроумни диалози и сюжетни обрати, които бяха предвидими на моменти, но краят напълно ги компенсира. Изключително интригуващ и забавен роман.


Хиляди благодарности на издателство Еклиптик, за това, че ми предоставиха копие от "Острието на предателя" в замяна на честно ревю!

Няма коментари:

Публикуване на коментар