събота, 26 септември 2015 г.

Ревю: "Фенка" от Рейнбоу Роуъл
  Още от деца, Кат и нейната близначка Рен, са вманиачени по книгите и филмите за Саймън Сноу. В името на техния любим герой те започват да пишат фенфикшъни (фенска литература) за него, като преобразуват оригиналната историята. Но сега на тях им предстои да заминат за колеж и Рен е готова да остави детското увлечение зад гърба си, за да се наслади на колежанския живот, но за Кат това е невъзможно. 

  Ако четете или вече сте прочели "Фенка", то вие най - вероятно сте открили много от себе си в Кат. Тя е остроумна, интелигентна и странна. Не е срамежлива, но предпочита да инвестира времето си в четене и писане на истории за Саймън Сноу, пред това да разговаря с някого. Нейната несигурност за околния свят затопли сърцето ми. Напълно посветена е на нещата, които обича - нейното семейство и любимият й литературен герой. Историите за Саймън Сноу са нейното скривалище от заобикалящият я свят. За жалост тя научава по трудния начин, че на някои хора може да се вярва, но други просто те използват, за да се издигнат. Благодарение на съквартирантката й Рийгън и нейния приятел Ливай, Кат бавно започва да излиза от черупката си.

  В началото Рийгън изглежда студена и груба, но с напредването на историята разбираме колко добър и честен човек е. Въпреки, че с Кат са толкова различни те намериха път една към друга.


  А сега минаваме към Ливай. Просто ще е невъзможно да устоите на милия му характер. Той е изключително земен човек, който обича живота, въпреки лошите неща, които се случват понякога.  Невероятно очарователен и харизматичен е. Притежава добро сърце и заразителна усмивка, която не слиза от лицето му.  Начинът, по който той достига до Кат, сладките неща, които прави и търпението, което проявява към нея ще разтопят сърцето ви. Връзката между тях е изключително естествена и нежна.

  Откъсите за Саймън Сноу ми харесаха, особено тези, които Кат е написала, но някои бяха прекалено дълги, а аз исках повече от Кат и Ливай. Въпреки това, Рейнбоу Роуъл е създала прекрасно приключение, с интересни и правдоподобни ситуации и проблеми. Всеки един от героите е чудесно развит и реалистичен, което ми помогна да се свържа с тях по различен начин. 

  Във "Фенка" има от всичко по малко - романтика, хумор, драма и дори малко фантастика. Тя е освежаваща и прекрасна история, която ще ви остави без дъх със своята простота, реалистични диалози и сладка любовна история.


Няма коментари:

Публикуване на коментар