сряда, 19 август 2015 г.

Top 5 Wednesday  Тази седмица темата е Tropes You Hate. Мразя е силно казано, но това са малка част от нещата, които най - често се срещат в книгите, но вече станаха банални. 

  5. Девствените героини - Просто не мога. Разбирам, че в историческите романи е наистина важно, но защо трябва ВСИЧКИ момичета от 21 век да са девствени.


  4. Черната коса и сините очи - В повечето случаи тази комбинация върви с фразата "дори Давид на Микеланджело би му завидял" или поне нещо от този сорт. Това стана толкова изтъркано. Моля Ви автори бъдете по оригинални! Сивите, зелените и дори кафявите очи могат да бъдат също толкова въздействащи, колкото и сините.


  3. Влюбването от пръв поглед - Главните герои се виждат за първи път, влюбват се, правят секс и вече мислят за сватба. Сериозно ли писатели ?! Докато не ми се случи просто няма да повярвам на тази глупост, но дори и тогава няма да повярвам.


  2. Главният герой е най - добрият воин, асасин и т.н. - Защо винаги трябва да е така? 

  1. Любовният триъгълник - Честно това сигурно е най - дразнещото нещо в книгите, както за мен така и за другите. Никога не съм срещала човек в реалния живот, който да обича двама души и тези двама да го обичат, да се чуди кой да избере и бла бла бла. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар