неделя, 9 август 2015 г.

Ревю: "Седем години копнеж" от Силвия Дей


  В навечерието на сватбата си, докато Джесика разхожда кучето си, тя става свидетел на страстна тайна среща между Алистър Колфийлд и по - възрастна от него дама. Възнамерявайки да се отвърне тя спира, когато Алистър приковава погледа си в нея. От този момент нещо и в двамата се променя. Алистър е пленен от жена, която не може да има, а в Джесика се събуждат непознати досега усещания. Но и двамата не подозират, че споменът за този миг ще ги преследва в продължение на седем години. 

  Лейди Джесика е образец на благоприличието. 
През целия си живот тя е била подготвяна да бъде добра и предана съпруга. Тя е страхотен характер и ми хареса факта, че не е 
срамежлива девица или някоя, която е имала нещастен брак. Бракът и с Бенедикт може и да не е бил най - страстния, но и двамата се обичаха и уважаваха. Но след 6 години семеен живот тя загубва съпруга си. В продължение на една година Джесика скърби, но чувства, че е време да продължи напред, затова предприема пътуване до Ямайка, където ще посети плантацията, която наследява след смъртта на Бенедикт. Това, което не знае, е че корабът, с който ще пътува е собственост на единствения мъж, който никога не е могла да забрави - Алистър Колфийлд.

  Дори и след толкова години Алистър все още е безбожно красив, самоуверен и секси. Той е най - малкият от четирима братя, затова никога не е поемал отговорност, а с времето поведението му ставало все по - неуправляемо. Но въпреки свободния дух, който притежава е успял да стане успешен търговец. След като научава, че Джесика ще отплава за Ямайка, той прави всичко възможно тя да се качи на негов кораб. Пътешествието се оказва идеалната възможност двамата да се отдадат на копнежа си един по друг, който седем години са отричали.


   Беше много приятно да проследя как страстта им се превърна в любов и как всеки събори защитите на другия. Когато ставаше въпрос за Джесика, Алистър винаги поставяше нейните нужди пред своите. Предаността му към нея беше красива. Между тях двамата никога не е имало нерешителност, а само лоялност и честност. Но пътуването им към щастието не беше лесно. И двамата имат проблеми от миналото, които са оставили своя грозен отпечатък. Те били малтретирани от своите родители. Джесика физически, а Алистър емоционално, но това само направи историята още по - вълнуваща. Беше дълбоко удовлетворяващо да видя как заедно се изправят срещу демоните си. Това само направи връзката им още по - истинска.


  Няма как да не споделя малко и за втората история в книгата. Тя е за по - малката сестра на Джесика - Хестър и  по - малкия брат на Бенедикт - Майкъл. Първоначално, когато видях, че ще проследим и техния живот си помислих "Не, не ... искам само Алистър и Джесика.", но истината е, че тази тъжна история ми разби сърцето. Хестър е омъжена за граф Регмънт, някога добър и грижовен съпруг, който се превърнал в насилник. А Майкъл, който бил влюбен в Хестър от години е парализирам от неспособността да я спаси. Историята им е също толкова красива, колкото и тази на Джес и Алистър. 

  Любовните сцени са много описателни и горещи.Силвия Дей както винаги се е справила блестящо и в това отношение. Страстта на героите просто прогаряше страниците. Мога само да се радвам, че е написала този роман, защото иначе нямаше да имам възможността да се насладя на поредицата „Кросфайър“. Героите и сюжетите са подобни, но не и идентични. 


  Книгата беше приятна - пълна с много сексуална химия, но и сладка любовна история. Ако търсите исторически роман граничещ с еротика това е книгата за вас.


Хиляди благодарности на издателство Софтпрес, за това, че ми предоставиха копие от "Седем години копнеж" в замяна на честно ревю!


1 коментар:

  1. И мен ме чака тази красавица, дано и на мен да ми хареса колкото и на теб ^_^

    ОтговорИзтриване