четвъртък, 6 август 2015 г.

Ревю: "Наследницата" от Кийра Кас   В "Наследницата" се запознаваме с принцеса Идлин - дъщерята на Америка и Максън. Тя се е появила на бял свят седем секунди по - рано от своя брат Арън, но родителите й не могли да понесат факта, че първото им дете ще остане без титла, затова променили закона и Идлин се превърнала в бъдещия владетел на Илеа. Двайсет години по - късно, макар и с премахната кастова система, страната е в размирици. За да се разсее народа, докато крал Максън измисли решение, Идлин е принудена да направи своя Избор.

  Прочетох няколко чуждестранни ревюта и мнения, в които Идлин е наричана "изчадие" и "дявол" и някак си се почувствах обидена, защото наистина харесах Иди от самото начало. Тя е високомерна, егоистична и жестока, но в повечето случаи дори не осъзнава, че е такава. Израснала е с мисълта, че ще е кралица и това е причината за високото й самочувствие и за поведението й като цяло. Тя е изградила емоционална стена около себе си, но с напредването на историята започваме да виждаме нейната уязвимост и несигурност, която умело крие с ледено отношение. Въпреки недостатъците си тя е интелигентна, упорита, силна и независима млада дама, която знае какво иска.


  Кийра Кас е свършила добра работа с изграждането на момчетата. Всеки един имаше различни интереси и черти на характера, но описанията на външният им вид бяха малко и недостатъчни. Не успях да си изградя представа за нито едно от момчетата. Имах проблем със запомнянето на повечето от участниците и ситуацията между Идлин и Кайл. Харесвам Кайл, защото е естествен и казва честното си мнение за всичко, но в един момент с Идлин се мразеха, а в следващия се целуваха. По думите на Идлин останах с впечатлението, че не го харесва дори и на външен вид, затова ми се искаше авторката да беше вмъкнала няколко по - смели коментара от страна на Кайл, които да накарат Идлин да се изчерви. via: tumblr
   Другите ми любимци, освен Кайл, са Ерик и Хенри. Колебая се за Иън, защото мисля, че се представя за някой друг и целта му не е да помогне на Идлин. Хенри е толкова сладък и мил, но знам, че няма да е той избраникът. И сега не ми се смейте, но не знам защо идеята, че Ерик е принц под прикритие не ми излиза от ума. Но дори и да се окаже, че е само преводач и че не се е разменил с Хенри си остава един интересен персонаж.

  Обожавам всички второстепенни герои, особено братята на Идлин. Остън, най - малкият и най - палавият, е толкова сладък. Всеки път, когато правеше лудории ме разсмиваше. Кадън, макар и само на четиринайсет, се оказа много интелигентен и прозорлив. И не на последно място близнакът на Идлин - Арън. Той е човекът, който я разбира най - добре, а връзката помежду им е много силна. В края на книгата останах крайно изненадана и може би малко разочарована от постъпката му, но това е грешка на Идлин, защото тя го приемаше за даденост и много рядко се интересуваше от чувствата и живота му. Затова и ние нямахме възможност да разберем истинската причина за внезапното му решение. 

   Освен това ми беше много приятно отново да се срещна с Америка и Максън. Дори и като възрастни тяхната любов един към друг е все така силна и неумираща. 

  Любовната история не е на преден план в тази книга. Кийра Кас е наблегнала предимно върху вътрешната борба на Идлин, нейното израстване и осъзнаването й на това каква е и каква иска да бъде.

  "Наследницата" се оказа едно страхотно допълнение към серията. Кийра Кас е свършила невероятна работа. Предостави ни една също толкова пристрастяваща и красиво написана история, както се оказа и първата част от серията. Краят ме остави без думи. Нямам търпение за следващата част.

Няма коментари:

Публикуване на коментар