сряда, 26 август 2015 г.

Ревю: "Островът на изгубените" от Мелиса де ла Круз
  Някога чудили ли сте се какво се е случило след "и заживели щастливо"? А какво е станало със злодеите от приказките? Отговорите на тези въпроси ще намерите в новия роман на Мелиса де ла Круз - "Островът на изгубените".

  Преди 20 години Крал Звяр и Кралица Бел, които управляват Съединените аурадонски щати, изпращат в изгнание най - прочутите злодеи и техните наследници на отдалечен остров. Новият дом на злодеите е обграден от купол, който блокира тяхната магия. Без своите сили, качествена храна и надежда за изход, животът на Острова на изгубените е мрачен и мизерен.


  Историята се фокусира върху наследниците на най - подлите и лукави злодеи. Мал - дъщеря на провъзгласилата се за господарка на острова Злодеида - е най - добрата ученичка в училището за злодеи "Драгон Хол". Известна е със своите коварни номера, но да си дете на най - могъщия злодей не е лесна работа. Всички очакват от нея да стане като майка си, но колкото и да се старае, Злодеида винаги остава разочарована от нея. Когато Мал разбира, че на острова е скрито Драконовото око - оръжие, което причинява истинско зло - тя решава да го открие и така да докаже на майка си, че е достойна наследница. Но, за да осъществи плана си, тя се нуждае от своите "приятели".


  Като син на Джафар, Джей е момче с много таланти, но кражбите и лъжите са нещата, в които е най - добър. Докато омайва своите жертви, ръцете му умело отмъкват всичко, до което се докопа. Открадването на Драконовото око ще е "големият удар", с който ще се докаже пред все недоволния си баща. 

  След парти по случай рождения ден на Иви, на което Мал не била поканена, Злодеида прокужада Злата Кралица и дъщеря й в студената пещера. След десет години прекарани там Злата Кралица решава, че е крайно време да спрат да се крият от Злодеида, затова изпраща своята "принцеса" на училище. 


  През целия си живот Карлос е бил третиран като слуга и то от собствената си майка - Круела де Вил. Той не е най - смелият, но определено е най - интелигентният от четиримата. Изобретението му е ключово за намирането на Драконовото око. 


  Всеки от героите има уникална и индивидуална история. Беше ми изключително приятно да наблюдавам растежа им. В началото всеки беше отделна личност, която се интересуваше само от подлите номера, които може да направи, но приключението, което имаха ги направи отбор, който вече се води от добрите, а не от лошите намерения. 


  Стилът на писане на Мелиса де ла Круз е елегантен и красноречив. Сюжетът е напълно нов и различен, което прави историята изключително увлекателна и завладяваща. Има изобилие от хумор, който ще ви накара да се смеете и усмихвате през почти цялото време. Силно препоръчвам на всички любители на приказките с щастлив край. 

Хиляди благодарности на издателство Егмонт, че ми предоставиха  възможност да прочета "Островът на изгубените". Книгата излиза тази събота.


Няма коментари:

Публикуване на коментар