понеделник, 27 юли 2015 г.

Ревю: "Мистерията на изчезналия амулет" от Карън Мари Монинг
  Ревю на първа книга - ТУК

  Във втората книга от поредицата Мак и Баронс продължават с търсенето на Шинсар Дъб, но те не са единствените, които искат да намерят древната и могъща книга. Принц В'лане, който е Секс - до - смърт - Фае също иска книгата. Той е Фае, което е толкова сексуално "потентно", че човек умира от полово сношение с него, затова Мак не му се доверява напълно и го държи на разстояние. И понеже животът й не е достатъчно сложен, тя разбира, че основната цел на Роуина, ръководителката на Шийте зрящите, е да отмъкне Копието (реликва), с което тя се отбранява. А след срещата й с млада Шийте зряща на име Дани, Мак осъзнава, че всички крият неща, важни за нейното оцеляване.


  Мак е напълно различен човек от този, който видяхме в първата книга. Впечатлена съм от растежа й. Понякога смелостта й може да се забави, но тя е силна, независима и ожесточена. Става все по - уверена в уменията си. Хареса ми това, че виждаме света от нейната гледна точка и така успяваме да проследим опитите й да се справи с този странен и опасен свят, в който е принудена да живее. Фактът, че всички продължават да крият тайни и да не й споделят нищо ме кара да й съчувствам, но и да я харесам още повече. 


  По мое мнение Баронс е най - загадъчният и един от най - добрите мъжки герои, за които съм чела. Също така той е един от най - интересните герои в тази поредица. Вече свърши и втората книга, но все още нямаме никаква идея кой или какво е той, както и това защо му е нужна книгата. С Мак продължават да имат най - лудите взаимоотношения. Те се мразят един друг, но сексуалното напрежение между тях е извън всички граници. Заедно са просто взривоопасни! Баронс изпитва силно чувство за собственост към нея, и това не е само защото тя е неговия ОС детектор. 


  В поредицата се появяват и нови герои:
  Дани - Шийте зряща тинейджърка, която се изразява с думи, неподходящи за нейната възраст. Мак я харесва и й вярва. 
  Крисчън - той работи във Факултета по древни езици. Знае за малка част от света на Фае, знае каква е Мак и също така е познавал сестра й. 
  Дерек - търси отмъщение, заради убития си брат.

  Харесах първата книга, но тази беше много по - добра. В нея имаме много повече действие, появяват се стари герои, които търсят отмъщение, светът на Фае се разраства и нещата започнаха да стават още по - откачени. Чудовищата са плашещи и до края на книгата Мак непрестанно се сблъскваше с тях. Както тя така и ние никога не можем да бъдем сигурни кой е "добрият" и кой "лошият" в тази история. Няколко тайни бяха разкрити, но много повече останаха без отговор. 

  Това е просто едно невероятно продължение. Както и първата, така и тази е пълна със загадки, които чакат да бъдат разкрити, екшън, драма и намек за романтика примесена с похот. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар