сряда, 22 юли 2015 г.

Ревю: "Тайната на забранената книга" от Карън Мари Монинг
  Безгрижният живот на 22 - годишната Макейла Лейн се променя, когато разбира, че сестра й Алина, която учи в Дъблин,Ирландия е брутално убита. Няма ясни следи, които да разкрият убиеца й, затова полицията прекратява разследването. Но след загадъчно гласово съобщение оставено от Алина, Мак решава да отиде в Ирландия. Това, което тя не очаква е, че ще се сблъска с изцяло нов свят изпълнен с мрак и опасност. Скоро след пристигането си тя научава, че притежава сила, която й позволява да вижда опасното царство на Фае.

  Фае са ужасяващи същества, дошли от друг свят, които живеят сред хората. Разделени са на два двора: Сийли - Светлия двор, и Ънсийли - Мрачния двор. Всеки двор има собствени свещени обекти (Светини), но най - търсената реликва е Шинсар Дъб. Това е книга за най - черната магия, която съдържа ключ към властта над двата свята - на Фае и на хората.

  За първи път попадам на такава героиня като Мак. С интересния си  характер, тя не спираше да ме забавлява и изненадва. В началото на книгата се държи като типична блондинка, която се интересува от външния си вид, хубавите дрехи и розовия цвят, но в края виждаме промяната в нея и разбираме, че под обвивката на кукла Барби има силна и зряла жена, която отстоява позициите си. Тъй като намирането на книгата е предсмъртното желание на сестра й, Мак е принудена да се съюзи с един наистина мистериозен собственик на книжарница.

  Джерико Баронс е загадъчен, богат, силен и смъртоносно опасен. Всеки ход, който прави е с цел и всяко изречение, което изрече е пълно със значение. Той е манипулативен, доминиращ и язвително саркастичен, но спасява живота на Мак и й дава подслон. Винаги получава това, което иска, а сега най - големият му приоритет е намирането на Шинсар Дъб. 

Като цяло не се случиха много неща, но въпреки това книгата си остава едно наистина добро въведение в този опасен свят. Поредицата е от 5 книги, така че има място за развитие. 

Карън Мари Монинг е изградила уникален свят изпълнен с напрежение, мистерия и екшън. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар