сряда, 17 юни 2015 г.

Ревю: "Да измамиш смъртта" от Лори Фостър   Лори Фостър създава ярки и невероятни истории, които въпреки предсказуемия си край ме пленяват още в началото и ме държат под напрежение до последната страница. "Да измамиш смъртта" е книга за двама души, които не допускат никого твърде близо до себе си.

  Очаквах историята на Ейвъри и Рауди още от първата им среща в "Да поемеш риска". Сега в "Да измамиш смъртта" се запознаваме по - отблизо с привлекателния собственик на бар и неговата червенокоса барманка. Контрастът между миналото на героите няма как да бъде по - голям. Той - малтретирано и пренебрегвано дете, принудено да научи всичко за живота на улицата,ако иска да оцелее. Тя - дъщеря на богаташи, която копнее за свобода и независимост. За разлика от първите две книги в поредицата, където центърът беше криминалния елемент, в "Да измамиш смъртта" фокусът е върху Рауди и неговият растеж.


  За първи път срещаме Рауди в "Да поемеш риска", където той с всички сили се опитва да защити сестра си. Въпреки че действията му винаги са на границата между законното и незаконното той има голямо и златно сърце. Прям до мозъка на костите си, той не се страхува да изразява чувствата си. Рауди е човек, който постоянно се бори с демоните от миналото си. Детството му е било кошмарно, а негов приоритет винаги са били грижите за сестра му. Колкото повече научавах за миналото му, толкова повече се влюбвах в него. Единственото нещо, което успява да откъсне мислите му от миналото са жените. А той не е от типа, на които жените отказват.  Макар Ейвъри да е привлечена от Рауди тя няма интерес да бъде поредната му бройка, без значение колко изкушаващ е той. Тя обича работата си като барманка прекалено много, за да рискува приятелството си с него. Ейвъри е умна, независима и борбена героиня. Никога няма да поиска повече отколкото заслужава и носи тайните от миналото си без да натоварва другите. Но след като започват преследванията и странните телефонни обаждания Ейвъри разбира, че се нуждае от закрилата на Рауди.

  Хареса ми темпото на развитие на романтичните отношения между героите. Връзката е гореща и е изградена от доверие и приятелство. Любовните сцени бяха едновременно страстни, но и изключително нежни. 


  Въпреки че фокусът на историята си остава върху основната двойка, Лори Фостър умело вмъква и героите от предишните книги, за да разберем как продължават и техните истории след края на книгите за тях. "Да измамиш смъртта" е част от поредица, но може да се чете и самостоятелно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар